2006

Opstart El Bocado Hasselt Original

Sinds 2006 baat Jeffrey Tackoen tapasrestaurant El Bocado uit in de Dokter Willemsstraat in Hasselt.

Gezellig vertoeven in Spaanse sferen met Spaanse wijnen, cocktails en heerlijke tapas in een authentieke tapasbar . 

2013

El Bocado
als franchise keten

Na het succes in Hasselt wordt het concept via een franchiseformule uitgebreid naar andere steden. Mede zaakvoerder Jens Raskin stapt mee in de uitbouw hiervan. 

2017

El Bocado
Sint-Truiden

Juli 2017 opent El Bocado zijn tweede vestiging in hartje Sint-Truiden. 

Kelly Baus wordt in 2021 de opvolgster van Jaimy in onze vestiging in Sint-Truiden.
Zij neemt zijn taken volledig over. Dit betreft de volledige uitbating, aanwerven en aansturen van het personeel, bestellingen,…

2018

Jaimy Appermans

In 2018 stapt Jaimy Appermans, operationeel vennoot mee aan boord van de franchise. 

Jaimy werd als verantwoordelijke aangeworven voor de Truiense vestiging, zijn bedrijf Jamie’s Cocktails was toen al actief op de markt.
In 2021 is Jamie’s Cocktails een onderdeel geworden van het El Bocado concept.
Hiermee heeft Jaimy een verdere stap gezet en is hij verantwoordelijk geworden voor alle events binnen elke vestiging, alsook de uitbreiding van de franchise.

2021

El Bocado
Bilzen

Ten midden van de hele coronacrisis opent in Bilzen een nieuwe El Bocado.  Het vroegere Forum op de Markt in Bilzen wordt omgetoverd tot de derde vestiging onder de El Bocado Franchise. 

2022

El Bocado opent
tweede locatie in hasselt

Legendarische café Wembley op de Hasseltse Grote Markt wordt vierde El Bocado vestiging. 

Het iconische Café Wembley krijgt een volledig nieuwe inrichting met in totaal tussen 80 en 100 indoorzitplaatsen.

Op 1 mei gaan de deuren open van de nieuwe en tweede locatie te Hasselt

Je eigen El Bocado?

El Bocado heeft zich sinds kort omgevormd tot een volwaardige franchise. Dit wil zeggen dat het zijn kennis en knowhow ter beschikking stelt aan mensen die hun eigen horecazaak wensen te openen onder de naam El Bocado.

Franchisenemers krijgen de mogelijkheid ons volledige concept te gebruiken en uit te baten bij hun in de buurt! Wij stellen jullie hiervoor al onze middelen ter beschikking en begeleiden jullie gedurende het hele proces!

Bij het tekenen van een franchiseovereenkomst krijgt de franchisenemer een heleboel rechten en plichten. Hij krijgt bijvoorbeeld het recht zijn zaak uit te baten onder de naam El Bocado. Alsook het recht het logo, de producten, het interieur te gebruiken in ruil voor een vergoeding (royalty).

In ruil moet hij zich ook aan de richtlijnen houden die we als franchisegever hebben opgesteld. Deze hebben we opgesteld om onze toekomst als merk te vrijwaren en verdere groei mogelijk te maken voor alle El Bocado’s.